Klokkereim i Horween Shell Cordovan

En kollega av meg hadde slitt ut den originale klokkereima til sin Omega Speedmaster. Stingene var gått i oppløsning, og de to lagene med lær hadde splittet seg og var full av sprekker.

Jeg ville forsøke å lage ei reim av Shell Cordovan fra Horween. Jeg fikk tak i noen små stykker fra England. Første steg var å kopiere den gamle reima til en mal i stivt papir. For å beholde profilen på reima, tok jeg ut putene som lå mellom lagene av lær på den gamle reima. Disse limte jeg deretter på det nye innerste laget på den nye reima.

Et par striper med Shell Cordovan ble skåret ut og limt sammen med innerste laget. Jeg markerte sømlinja og skråskjærte endene på reima som skulle brettes dobbelt for å holde stanga.

Dette var første gang jeg har jobbet med Shell Cordovan – og det oste av kvalitet. Men det var tøft å jobbe med siden det er såpass kompakt og solid.

Etter liming ble lagene sydd sammen og kantene ble avrundet og farget svarte. Under hele prosessen sjekket jeg målene opp mot den originale reima, og dessuten at den nye reima passet i spesiallåsen fra Omega. Siste steg var å polere kantene og sette hull i reima.